Mjölkfri risgrynsgröt

Idag har jag suttit i skolan hela dagen och arbetat med enkät konstruktion vilket var kul. Så nu blir det att hitta lite kvinnor som ska svara på den. Men i alla fall så tog jag en promenad som vanligt med tjejerna och sen blev de paj till middag. Så bekvämt att göra en stor paj å ha några dagar när de är tenta plugg. Så slipper jag laga så mycket mat, å plugga mer. Idag tänkte jag slänga upp ett recept på gröt jag åt förra veckan, så gott med mandelmjölken jag tipsa om tidigare i veckan.
 
Mjölkfri risgrynsgröt 4 portioner
 
1, 5 dl grötris
3 dl vatten (Brukar eventuellt ha i lite mer).
0.5 tsk salt
7 dl mandelmjölk
 
Häll i ris, vatten å salt i en kastrull och låt det koka. Var försiktig å rör om så det inte bränner fast. När de har absorberas så kan du hälla i mjölken och låt det koka på svag värme. Fortsätta att röra om då och då så det inte fastnar. Sedan låter du det koka till önskad konsestens.
 
varför jag valde att använda mig av mandelmjölken är att det ger mycket bättre smak. Jag äter alltid utan någon mjölk till, men de går säkert utmärkt att ta mandelmjölken till. 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: